Zoë Tauran

Zoë Tauran, een zangeres die men vandaag de dag kent als één van de meestbelovende talenten in de Nederlandse muziekindustrie met een prachtige, soulful stem en poppy R&B-sound. Zoë is opgegroeid in een zeer muzikale familie met Moluks/Nederlandse roots. Op verjaardagen en feesten kwam de familie altijd bijeen en hier speelden haar ooms, die ook gezamenlijk in een band zaten, op verschillende instrumenten. Mede hierdoor kreeg Zoë muziek al van jongs af aan mee en dit heeft een sterke, positieve invloed gehad op de hedendaagse reizende ster. Zo was Zoë op jonge leeftijd ook fan van de succesvolle R&B-groep ‘Destiny’s Child‘. Samen met haar zussen trad ze op voor haar ouders thuis waar Zoë toen al de show stal.

Het grote publiek maakte voor het eerst kennis met Zoë in 2012 toen ze meedeed aan ‘The Voice Kids‘. Deze ervaring nam zij mee toen ze later in 2014 auditie deed voor ‘Holland’s Got Talent’ samen met Nour Mens, Amber Delil en Sterre Tapilatu. Dit was de kick-off van de girlband ‘TP4Y‘ (Too Pretty For You), de dames waren namelijk na hun indrukwekkende auditie direct door naar de liveshows. Uiteindelijk wist TP4Y de derde plek te bemachtigen in de finale én kreeg het viertal een platencontract. Vier jaar lang waren Zoë, Nour, Amber en Sterre succesvol als groep met nummers als ‘Blush‘, ‘La La Love‘ en ‘Lovecation‘. In 2018 gingen de dames ieder hun eigen weg.

Sindsdien was Zoë te horen op featurings van onder andere Bilal Wahib, Jonna Fraser en CHO. Desalniettemin heeft de zangeres wel altijd de ambitie gehad om zelf eigen singles uit te brengen die een verhaal vertellen. Jarenlang heeft Zoë hier hard aan gewerkt en in het voorjaar van 2022 werd dit de realiteit – haar eerste eigen single ‘Solo‘, samen met Bilal Wahib, werd uitgebracht. De song geeft aan (jonge) luisteraars mee dat het soms ook even ‘oké’ is om alleen met jezelf te zijn en daar kracht uit te halen. ‘Solo‘ werd razendsnel populair en heeft inmiddels zelfs een platina status behaald met meer dan 19,7 miljoen streams.

In augustus ’22 was het tijd voor Zoë haar volgende single, ‘Gebruik Me‘, featuring de top-artiest, Frenna. ‘Gebruik Me‘ is een echte love song waarin Zoë en Frenna de luisteraars meenemen in een liefde die heel sterk is, maar tegelijkertijd ook pijn kan doen – kortom, een realistisch verhaal. De sound werd vóór de release al goed ontvangen bij het publiek op TikTok. Hierdoor ging het viraal op het populaire social media-platform en dit was een voorbode voor nóg meer succes – binnen no time behaalde de track meer dan 15 miljoen streams én een gouden status.

Naast haar eigen successen heeft Zoë featurings niet volledig links laten liggen. Sterker nog, de zangeres was te horen op de remix van de zomerhit van het afgelopen jaar, ‘Amazin‘, met artiesten Idaly en Ronnie Flex. Verder heeft Zoë ook een ijzersterke bijdrage geleverd samen met Ronnie Flex aan de mega succesvolle song ‘Adrenaline‘ van Kris Kross Amsterdam, die maanden na de release nog steeds de Spotify Top 50 regeert met meer dan 25,5 miljoen streams.

Vlak na de release van haar tweede single werd Zoë Tauran de MTV Push-artiest van september 2022. Er is geen twijfel over mogelijk dat 2023 minstens net zo’n succesvol jaar wordt – Zoë was namelijk genomineerd voor een Edison Pop Award, één van de meest prestigieuze muziekprijzen in Nederland, in de categorie ‘Nieuwkomer‘. Bij het gerespecteerde radiostation 538 en de welbekende nieuwssite van het AD is Zoë ook niet onopgemerkt gebleven, beide platformen benoemen haar namelijk als één van de artiesten om in de gaten te houden voor 2023. Met haar debuutalbum en een eigen concert in Paradiso op het oog dit jaar, is dat zeker iets om aan vast te houden. Eind januari bracht Zoë haar nieuwste single ‘Therapie‘ uit, een song over een break-up en hoe men zich daarin kan verliezen. Sinds de release is deze niet meer weg te denken is uit de top charts. Met herkenbare lyrics en een krachtige, soulvolle stem heeft Zoë Tauran alles in huis om dé stem van een jonge generatie zelfredzame vrouwen te worden.