Josylvio

Joost Theo Sylvio Youssef Abdel Galil Dowib, ofwel: Josylvio. Hij groeide op als een brutale jongen in ‘t Gooi, maar is uitgegroeid tot een man met een visie als één van Nederlands’ grootste artiesten en platenbazen.
Op jonge leeftijd beschikte Josylvio al over een groeiende passie voor muziek welke in zijn tienerjaren steeds sterker tot uiting kwam. Puur uit plezier begon Joost zelf met het maken van songs samen met zijn klasgenoot en toekomstige topproducer Esko. Helaas verloren zij contact nadat Josylvio van school werd gestuurd, maar er bloeide een aantal jaren later een bijzondere vriendschap op nadat hun paden opnieuw kruisten door een stom toeval. Sindsdien speelt Esko een belangrijke rol in het leven van Josylvio wat zich heeft geuit tot een mooie vriendschap en het begin van een langdurige carrière.

Een goed voorbeeld hiervan is Josylvio’s debuutsingle en tevens eerste gouden plaat, ‘Le7nesh’. Deze single werd in 2015 uitgebracht in samenwerking met Esko en collega-rapper, Sevn Alias, wie Joost heeft leren kennen via de topproducer. Dit was onbedoeld de kickstart van de talloze muzikale successen en top-chart posities die hierna volgden: ‘Ma3seb’ (gouden debuutalbum in 2016), ‘2 Gezichten’ (album 2017), ‘Hella Cash’ (nummer één album 2018) inclusief de nummer één hits ‘Ride Or Die’ en ‘Catch Up’ die beiden met een multi-platina status werden bekroond.

In 2018 behaalde Josylvio nog meer bijzondere mijlpalen. Naast uitgegroeid te zijn tot een zeer gevestigde naam in het festivalcircuit, met shows op toonaangevende events als o.a. WOO HAH, Encore Festival, Appelsap, Dutch Valley, Oh My! Festival en Summer Festival (BE), ging zijn derde studioalbum ‘Hella Cash’ platina, verkocht Joost de meeste albums in 2018, behaalde hij de meeste views op YouTube én was hij ook nog eens de meest gestreamde Nederlandse artiest.

Er is geen twijfel over mogelijk dat Josylvio beschikt over een ongelooflijk sterke mentaliteit en hard werkt om hiermee zijn imperium uit te breiden, en zo ook zijn muzikale impact blijvend te vergroten. De rapper is niet alleen artiest, maar ook een zorgzame vader, een acteur en daarnaast een ambitieuze zakenman die zijn eigen succesvolle platenlabel heeft opgericht, Hella Cash. Hella Cash is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de Nederlandse hiphop-scene. De aangesloten artiesten – ook wel bekend als Hella Cash Gang-members – KA, Sam J’taime en Moeman, dragen hier individueel aan bij door hun eigen successen. Als collectief staan de HCG-members ook ijzersterk zoals te horen is op de twee compilatiealbums die zij hebben uitgebracht, ‘Hella Cash Gang Vol.1 (2018) en Vol.2 (2020).

Ook maakte Josylvio zijn acteerdebuut met de film ‘Suriname’ naast acteurs als Rodney Glunder, Fajah Lourens en Rodney Lam. Daarna wist Josylvio ook een rol te bemachtigen in de speelfilm ‘Just Say Yes’ op Netflix. In deze film speelde hij ‘Bilal’, een persoon waar Yolanthe Cabau’s personage haar hart lucht op een bankje in het park. De romcom stond vlak na de release op nummer één in de film top tien op het populaire streaming platform.

Ondanks zijn brede speelveld en zakelijke prestaties blijft Josylvio altijd dichtbij zichzelf. Dit is ook kenmerkend geweest voor zijn meest recente – en derde nummer-1 album, ‘Abu Omar’ (januari 2021). ‘Abu Omar’ is de Arabische vertaling van ‘vader van Omar’. Hiermee benadrukt Josylvio het vaderschap en de speciale band die hij heeft met zijn first-born, Omar, zoals ook terug te horen is in de zeer persoonlijke outro van de plaat die hij schreef voor zijn zoontje. Op de muzikale producties, met invloeden van de west coast hiphop uit de jaren ’90, rapt Joost in zijn teksten op een krachtige, maar toegankelijke manier o.a. over zijn eigen verhaal, kennis en ervaringen die hij vandaag de dag met zich meedraagt als artiest, vader en volwassen man.
Josylvio is een voorbeeld voor velen en is dan ook absoluut niet meer weg te denken uit de Nederlandse hiphopwereld. Er is geen twijfel over mogelijk dat hij nog hella veel in petto heeft voor de toekomst.